СТРИП О СУПЕРМЕНУ ПРОДАТ ЗА 3,25 МИЛИОНА ДОЛАРА: Када се појавио коштао свега 10 центи

Ј.Ж.С.

08. 04. 2021. у 17:55

РЕДАК стрип у којме се први пут појавио Супермен продат је за рекордних 3,25 милиона долара, што га чини највреднијим стрипом на свету.

СТРИП О СУПЕРМЕНУ ПРОДАТ ЗА 3,25 МИЛИОНА ДОЛАРА: Када се појавио коштао свега 10 центи

Фото архива

На насловној страни је омиљени супер јунак одевен у црвени плашт који изнад главе уздиже аутомобил. Први је у серији стрипова Action Comicsa и сматра се "светим гралом колекционара стрипова".

Није чудно што је  достигао овако високу цену јер се лик Супермена први пут појавио управо у овом првом издању у мају 1938. године, које се продавало за само 10 центи.

Стрип доноси причу о Суперменовом пореклу и сматра се почетком жанра о супер херојима. Ова прича говори о томе како је Супермен дошао на Земљу с друге планете и постао Кларк Кент.

Претпоставља се да у свету још увек постоји између 50 и стотину издања из исте серије, али у много лошијем стању.

Копија овог стрипа пронађена је међу старим филмским часописима из тридесетих година прошлог века. Њујоршка аукцијска кућа ComicConnect истиче да је стрип у одличном стању.

Нови је власник "анонимни купац" који је "релативни почетник у инвестирању у стрипове". Друга копија истог стрипа продата је 2014. године за 3,2 милиона долара.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)