СМУЧИЛО МУ СЕ ЧЕКАЊЕ: Италијански политичар примио „Спутњик Ве“ у Москви

Новости онлине

06. 04. 2021. у 18:56

ИТАЛИЈАНСКИ политичар из странке „Лига Севера“ Алесандро Равалиоли, коме је досадило да чека на вакцинацију против вируса корона у Европској унији, примио је вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Русији, преноси телевизија „РТ“.

СМУЧИЛО МУ СЕ ЧЕКАЊЕ: Италијански политичар примио „Спутњик Ве“ у Москви

Руска вакцина

Италијан је допутовао у Москву у марту како би примио прву дозу вакцине, а сада се поново вратио по другу дозу. Како каже, бринуо се за своју породицу и родитеље, али у својој земљи није могао примити вакцину, јер у Италији предност имају пензионери и људи са хроничним болестима.

„Да сам морао да чекам свој ред у Италији, вакцинисао бих се, можда, на јесен“, рекао је Равалиоли, истакавши да би то било превише да чека.

Он је ожењен Рускињом, стога је успео да добије визу и да допутује у Русију.

„Европа је веома развијена заједница. Добро је бити Европљанин. Али умрети због тога што у Европи не функционише некакав бирократски механизам – то већ није добро“, нагласио је Италијан.

Осим тога, Равалиоли је приметио да ЕУ не даје одобрење за коришћење руске вакцине искључиво из политичких разлога.

Руска вакцина од почетка марта пролази процедуру постепене експертизе у Европској агенцији за лекове која, између осталог, издаје одобрења за употребу препарата у државама ЕУ. Према подацима медија, руска вакцина би могла бити одобрена већ у мају.

Раније је руска Спољнообавештајна служба саопштила да ЕУ предузима хитне мере како би дискредитовала руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)