УКРАЈИНА ПРОТИВ ДОЊЕЦКА И ЛУГАНСКА: Експерт открио ко ће имати предност у случају напада

Novosti online

05. 04. 2021. у 16:48

У СЛУЧАЈУ напада украјинских оружаних снага, Донбас ће покушати да нанесе максималну штету нападачким бригадама како би се искључило даље напредовање непријатеља, рекао је војни експерт Алексеј Леонков.

УКРАЈИНА ПРОТИВ ДОЊЕЦКА И ЛУГАНСКА: Експерт открио ко ће имати предност у случају напада

Фото: Принтсцреен

Током конференције за штампу ФАН-а и Патриот Медиа Групе на тему „Рат и мир. Донбас и Украјина данас", Леонков је оценио могућности армија Луганска и Доњецка.

-Ако упоредимо у квантитативном саставу, онда јединице које су на линији додира Украјине премашују и количину војне опреме и наоружања - каже експерт.

Истовремено, приметио је да су милиције током ратних година успеле да се довољно добро припреме за рат и да ће имати предност због добро проученог терена. Леонков је такође нагласио да Доњецк и Луганск сада спроводе одређене мобилизационе акције које ће им омогућити да одбију напад првог таласа јединица Оружаних снага Украјине.

- Главни задатак није само обуздавање, већ и наношење максималне штете нападачким бригадама украјинске војске, односно спречавање да граде на свом успеху - открио је експерт тактику ЛПНР-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)