ПОЧЕТАК КРАЈА КОРОНЕ: Португал је у јануару био најпогођенији вирусом - данас се пола милиона деце вратило у школе

Танјуг

05. 04. 2021. у 16:34

ОКО пола милиона деце вратило се данас у ђачке клупе у Португалу, пошто су додатно ублажене мере против корона вируса у тој земљи.

ПОЧЕТАК КРАЈА КОРОНЕ: Португал је у јануару био најпогођенији вирусом - данас се пола милиона деце вратило у школе

Фото Илустрација В. Н.

Деца, старости до 15 година, вратила су се у учионице први пут откако су мере закључавања ступиле на снагу у јануару, када је Португал, по броју становника, била земља најтеже погођена пандемијом корона вируса на свету.

Баште кафића и ресторана поново су отворене, али је дозвољено да највише четири особе седе заједно. Посетиоци могу да иду и у музеје и обиђу националне споменике, а своја врата отвориле су мале продавнице на улицама и теретане, мада, уз одређена ограничења која се односе на њихове капацитете.

Стопа инциденције случајева корона вируса на 100.000 становника, за период од 14 дана, у копненом делу Португала пала је на 63, док је крајем јануара износила 1.628. Док се на одељењима за интензивну негу почетком фебруара налазило 900 пацијената, сада их је 117.

Од почетка пандемије у Португалу је од корона вируса оболело 823.335 особа, док је преминуло 16.879 људи, показују подаци сајта Worldometers.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)