САД ВАКЦИНИСАЛЕ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ЉУДИ: Број оболелих и даље висок

Танјуг

03. 04. 2021. у 15:35

БАЈДЕНОВА администрација, која је поставила циљ да у првих 100 дана на власти буде дато 100 милиона вакцина, оборила је још један рекорд јер је вакцинисано 100 милиона људи, јавља Глас Америке на српском.

САД ВАКЦИНИСАЛЕ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ЉУДИ: Број оболелих и даље висок

Танјуг-АП

Ипак, број оболелих од ковида-19 у неким деловима земље и даље остаје висок.

"Молим вас, немојте да упропастимо овај напредак за који смо се толико трудили и борили. Сви морате бити опрезни", рекао је Џо Бајден.

Амерички председник је раније најавио да намерава да убрза дистрибуцију вакцина тако да 90 одсто одраслих буде вакцинсано до 19. априла, а остали до 1. маја.

Током брифинга у Белој кући и Бајден и директорка Центара за контролу и превенцију болести Рошел Валески упозорили су да не треба попуштати рестрикције. Бајден је рекао да ће наступити четврти талас ако се то настави.

Широм света, потврђено је 130 милиона заражених корона вирусом, а умрло је 2,8 милиона људи. САД предњаче са 30,6 милиона заражених и више од 554 хиљаде умрлих.

Центри за контролу и превенцију болести су објавили нова упутства према којима комплетно вакцинисани могу да путују без карантина, али треба да носе маске и држе дистанцу.

Компанијама које поседују крузере речено је да могу да наставе са путовањима.

Неколико компанија које имају крузере притискало је Центре за контролу и превенцију болести да издају нова упутства, јер не без тога не могу да раде, подсећа Глас Америке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)