ПРЕДСЕДНИК АРГЕНТИНЕ ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Вакцина штити само 91 одсто од поновне заразе, али 100 одсто од тешких обољења

Б. Влаховић

03. 04. 2021. у 10:26

ПРЕДСЕДНИК Аргентине Алберто Фернандез, који је у јануару примио вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V) саопштио је да је његов антиген тест на ковид 19 позитиван.

ПРЕДСЕДНИК АРГЕНТИНЕ ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Вакцина штити само 91 одсто од поновне заразе, али 100 одсто од тешких обољења

ФОТО: Председничка администрација Аргентине

Фернадес је саопштио преко Твитера да је добио температуру 37,3 и имао је главобољу па се зато тестирао. Показало се да је заражен вирусом короне. Сада ће Фернадес направити још једно тестирање да би се са сигурношћу могло рећи је ли заражен ковидом -19 или се ради о грипу. Аргентински председник тврди да се сада добро осећа.

Др.Александар Гинзбург директор московског Центра епидемиологије и микробиологије "Николаја Гамалеја" који је направио вакцину "Спутњик-Ве" каже да није немогуће да је аргентински председник заражен короном али ће - му вакцина помоћи да нема тежих последица.

- Осам посто вакцинисаних остаје у зони ризика да и после вакцинисања буде заражено короном. Али најважније је то да људи који су вакцинисани неће имати теже последице чак иако се заразе короном,објаснио је професор Александар Гинзбург.

У Центру ,, Николаја Гамалеја,, истичу да до сада није умро нити један човек који је вакцинисан "Спутњик-Ве". Та вакцина је одобрена у 59 земаља у којима живи око милијарда и по становника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)