ПОЗНАТ ИДЕНТИТЕТ НАПАДАЧА НА КОНГРЕС: Био је следбеник "Нације ислама", представљао се као Ноа Икс

Тањуг

03. 04. 2021. у 00:24

Амерички медији јављају да је идентификован нападач на полицију у близини Капитола, док је Ен-Би-Си њуз пренео да је осумњичени био пратилац групе "Исламска нација", али полиција још није потврдила ту информацију.

ПОЗНАТ ИДЕНТИТЕТ НАПАДАЧА НА КОНГРЕС: Био је следбеник Нације ислама, представљао се као Ноа Икс

Фото: Фејсбук

Kaко пише ''Њујорк пост'', осумњичени нападач је Ноа Грин (25) из Вирџиније, а себе је описивао на Фејсбуку као "пратиоца Фарахана", лидера групе "Исламска нација", Луиса Фарахана.

У тексту њујоршког листа се додаје да је Грин, судећи према ономе што је писало на Фејсбуку, пролазио кроз тежак период пре него што је његов налог угашен.

- Био сам на правом путу и све што сам планирао се остваривало. Требало ми је много сати, много студирања и вежбе да се одржим у равнотежи док сам доживљавао низ забрињавајућих симптома током пута (верујем да су у питању биле нуспојаве дрога које сам узимао несвесно) - написао је Грин 17. марта.

Он је додао да му је ''пут'' био осујећен.

- Алах ме је изабрао за друге ствари. Кроз живот сам постављао циљеве, остваривао, подизао лествицу, а онда био приморан да жртвујем све то - додао је Грин.

У нападу је убијен полицајац Вилијам Били Еванс, а други полицајац је рањен и пребачен је у болници.

Полиција је у првом обраћању јавности после инцидента саопштила да није реч о терористичком нападу, али и да ће спровести додатну истрагу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)