ЏОНСОН И ЏОНСОН ТЕСТИРА ВАКЦИНУ НА ТИНЕЈЏЕРИМА: Прва испитивања на узрасту од 16 и 17 година

Танјуг

02. 04. 2021. у 19:30

КОМПАНИЈА Џонсон и Џонсон започела је тестирање своје вакцине против Ковид 19 на тинејџерима, а прва испитивања обавиће се на узрасту од 16 и 17 година.

ЏОНСОН И ЏОНСОН ТЕСТИРА ВАКЦИНУ НА ТИНЕЈЏЕРИМА: Прва испитивања на узрасту од 16 и 17 година

Фото: Depositphotos

АП преноси да је амерички произвођач саопштио да ће тестирање на тинејџерима бити додато у текућу студију вакцине код одраслих која је започела прошлог септембра, а након прегледа првих података за старије тинејџере испитивања ће се проширити на адолесценте узраста од 12 до 15 година.

Џонсон и Џонсон је најавио и да ће се први тестови ове врсте спроводити у Великој Британији и Шпанији, а затим ће се она проширити н добровољцима у САД, Канади и Холандији, у Бразилу и Аргентини, наводи агенција.

Кроз испитивања тестираће се безбедност и ефикасност вакцине у примени са једном дозом и две дозе, с тим што ће се протокол са две дозе проучавати у интервалима од једног, два и три месеца након примене прве дозе.

АП преноси да компанија након овога најављује наставак испитивања на трудницама и деци, а укупно 100 милиона доза њене вакцине уговорено је за испоруку у САД до краја маја или јуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)