ГРЦИ У ШОПИНГ САМО СА ДОЗВОЛОМ: Мере због вируса короне

Д.Р.Ђ.

02. 04. 2021. у 12:20

У СКЛОПУ попуштања строгих мера против ширења корона-вируса у Грчкој ће се малопродајне продавнице отворити у понедељак 5. априла, али ће грађани у њих моћи да оду тек пошто добију „зелено светло“ после послатог посебног СМС захтева.

ГРЦИ У ШОПИНГ САМО СА ДОЗВОЛОМ: Мере због вируса короне

Фото: ЕПА

Да би се избегле гужве, сваки грађанин имаће на располагању три сата за куповину, а дозвола за излазак у шопинг добијаће се пошто се пошаље СМС са посебним кодом којим се тражи одобрење. За шопинг може да се пошаље само једна порука дневно, а ако неко пошаље више, оне ће бити одбијене.

У једној продавници моћи ће да буде највише 20 купаца истовремено, односно један купац на 25 квадратних метара. Подразумева се и поштовање правила физичке дистанце и ношење маски. Продавнице у оквиру тржних центара остају затворене до даљег.

Од суботе, 3. априла, попустиће се и са мерама кретања изван општине пребивалишта, али само ако је сврха рекреација или шетање кућног љубимца. Тако ће у једном аутомобилу мимо граница општине моћи да оду до три особе или једна породица. Ово ће важити само за дане викенда, а упозорено је да ће се забрана кретања мимо општине вратити на снагу ако се нове дозволе злоупотребе или ако се примете велике гужве.

У Грчкој је у четвртак забележено 3.491 нови случај заразе короном и 67 смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)