"ЗАКОПАЋЕМО ЦЕЛУ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ!" Жириновски открио шта ће се десити ако Кијев крене на Донбас!

Novosti online

31. 03. 2021. у 19:08

ОФАНЗИВА оружаних снага Украјине у Донбасу може постати почетак стварног покрета ка стварању Новоросије, сматра лидер Либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски.

ЗАКОПАЋЕМО ЦЕЛУ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ! Жириновски открио шта ће се десити ако Кијев крене на Донбас!

Фото: ЕПА/Депозит/илустрација

Врховна рада Украјине усвојила је документ у којем Кијев захтева од Русије „да одмах прекине непријатељства и поштује прекид ватре у Донбасу“. Украјински парламент тврдоглаво игнорише чињеницу да Русија није страна у сукобу, што је руско Министарство спољних послова више пута изјављивало.

У последњих неколико недеља ситуација у Донбасу је наставила да ескалира. Медији су известили да Кијев допрема снаге и опрему на линију раздвајања.

Москва изражава озбиљну забринутост у том погледу. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је раније да Кијев делује провокативно, што негативно утиче на ситуацију у Донбасу.

- Већ сам рекао да да у Украјини није било Мајдана и слабог председника Јануковича, који није могао да заштити земљу од пуча, да на Криму не постоји претња руском становништву, Крим би остао део Украјине, а Руси би тамо ћутали - рекао је лидер ЛДПР за ПолитЕксперт.

- Ако Кијев започне офанзиву, ако тамо започне велики рат, Русија неће стајати по страни. Закопаћемо целу украјинску војску. И под таквим сценаријем започиње прави покрет ка стварању Новоросије - нагласио је Жириновски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)