"СПУТЊИК ВЕ" ЋЕ СЕ ПРОИЗВОДИТИ У КИНИ: Руси нашли партнера за своју вакцину

Novosti online

29. 03. 2021. у 11:12

РУСКИ фонд за директне инвестиције договорио се са партнером из Кине о производњи више од 60 милиона доза вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), а планирано је да производња почне у мају.

СПУТЊИК ВЕ ЋЕ СЕ ПРОИЗВОДИТИ У КИНИ: Руси нашли партнера за своју вакцину

Фото: ЕПА

- Руски фонд и једна од водећих кинеских биотехнолошких компанија ‘Shenzhen Yuanxing Gene-tech’ објављују о споразуму о производњи више од 60 милиона доза прве у свету регистроване вакцине против вируса корона ‘Спутњик Ве’- наводи се у саопштењу Фонда.

Произведена количина ће омогућити вакцинацију више од 30 милиона људи. Почетак комерцијалне производње планиран је за мај ове године.

- ’Спутњик Ве’ је једна од најбољих вакцина против вируса корона на свету коју је одобрило више од 50 земаља. Партнерство са компанијиом ‘Shenzhen Yuanxing Gene-tech’ за производњу ‘Спутњика Ве’ у Кини прошириће могућности за производњу додатних количина руског препарата, чија се потражња повећава у целом свету - истакао је директор Руског фонда Кирил Дмитријев.

Вакцина „Спутњик Ве“ регистрована је у 57 земаља са укупном популацијом од преко 1,5 милијарди људи. Ефикасност препарата је 91,6 одсто, што је потврђено у часопису „Лансет“, једном од најстаријих и најцењенијих медицинских часописа на свету. Вакцина је изграђена на доказаној и добро проученој платформи хуманих аденовирусних вектора и користи два различита вектора за две дозе током вакцинације.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)