“ДИГИТАЛНИ ТОТАЛИТАРИЗАМ” ФЕЈСБУКА: Влад Венецуеле оптужила друштвену мрежу због замрзавања налога председника

Танјуг

28. 03. 2021. у 20:29

ВЛАДА Венецуеле оптужила је данас компанију Фејсбук за "дигитални тоталитаризам" након што је замрзла налог председника Николаса Мадуроа на 30 дана због кршења политике сајта против ширења дезинформација о ковид-19.

“ДИГИТАЛНИ ТОТАЛИТАРИЗАМ” ФЕЈСБУКА: Влад Венецуеле оптужила друштвену мрежу због замрзавања налога председника

Фото: АП

Фејсбук је за Ројстерс потврдио и да је скинуо видео у којем је Мадуро промовисао карвативир, венецуелански лек за који тврди, без доказа, да може да излечи болест, преноси Ројтерс.

У саопштењу министарства информација Венецуеле наводи се да је Фејсбук поступао против "садржаја усмерених на борбу против пандемије", а карвативир описује као лек "националне производње и инжењерства".

"Сведоци смо дигиталног тоталитаризма које врше наднационалне компаније које желе да намећу своје законе земљама света", саопштило је Министарство.

Фејсбук је одбио да коментарише ово саопштење.

Мадуро је у јануару описао ефекте препарата на бази мајчине душице као "чудотворне" и препоручио тај препарат као лек који неутрализује корона вирус без нуспојава, супротно мишљењу медицинских стручњака, преноси Ројтерс.

"Ми следимо препоруке Светске здравствене организације која тврди да за сада не постоји лек против корона вируса. Замрзнућемо (Мадуров) профил на 30 дана због поновљеног кршења наших правила", наводи се у саопштењу Фејсбука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)