"АМЕРИКА ЋЕ БИТИ УНИШТЕНА!" Бајден направио кобну грешку, Трамп решио да преузме ствари у своје руке (ВИДЕО)

Novosti online

28. 03. 2021. у 14:42

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп рекао је да ће можда посетити границу САД са Мексиком, где је у току мигрантска криза.

АМЕРИКА ЋЕ БИТИ УНИШТЕНА! Бајден направио кобну грешку, Трамп решио да преузме ствари у своје руке (ВИДЕО)

Фото АП

- Неко то мора да уради - рекао је Трамп, алудирајући на то што нико од званичника Бајденове администрације није отишао на границу.

Трамп, чији је један од главних циљева било спречавање илегалне миграције из Мексика, због чега је започео и градњу зида на граници, више пута је критиковао политику Џоа Бајдена, који је престао да финансира градњу зида и олакшао улазак мигрантима, након чега је на хиљаде њих доспело у САД.

Трамп је у интервјуу за Фокс њуз затражио од Бајденове администрације да настави са градњом зида.

Додао је да много људи тражи да он посети границу.

- Хиљаде и хиљаде људи долази на границу у тренутку док ми разговарамо. Имаћемо милионе људи који пристижу у САД. И то ће нам уништити државу - рекао је Трамп.

Поновио је критике на рачун администрације новог председника Џоа Бајдена.

- Ја не знам шта они раде и они не знају шта раде. То је веома опасна ситуација. Волео бих да не морам да се умешам, неко други би требало то да уради - рекао је Доналд Трамп.

Трамп је навео да је изградња зида била при крају и да је било потребно тек неколико недеља до његовог завршетка у тренутку када је његова градња обустављена.

Позвао је Бајденову администрацију да обнови његов приступ задржавања придошлица у Мексику, јер „трговци дрогом и други криминалци прелазе границу заједно са мигрантима“.

- Могуће је да посетим границу у наредних неколико недеља, гранична полиција тражи то од мене - рекао је Трамп.

На питање да ли ће посетити границу пре тренутног председника или потпредседнице Камале Харис, јер они „немају јавну намеру“ да то ураде, Трамп је рекао да „не жели да се трка, већ да реши проблем“.

У претходном саопштењу, Трамп је окривио Бајдена за мигрантску кризу, тврдећи да је његова администрација новој предала „најсигурнију границу у историји“, те да је Бајден „за само пар недеља национални тријумф претворио у националну катастрофу“. Он је и тада затражио хитан наставак градње граничног зида.

У протеклим месецима, америчке пограничне власти забележиле су велики пораст броја миграната који улазе у САД, пошто је Бајден на самом почетку мандата укинуо Трампова рестриктивна погранична правила, међу којима је и оно да мигранти морају да чекају у Мексику док им се не одобри азил у САД. Тренутно су центри за смештај миграната на граници пребукирани, па се разматра и њихово премештање у друге делове САД.

Поједини конгресмени затражили су од Бајдена да посети погранични појас и да се отвори истрага да ли је председник прекршио федералне законе замрзавајући финансирање изградње зида.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)