УКРАЈИНА НАЈАВИЛА ПРОТЕРИВАЊЕ РУСА: Моћни одговори стижу из Москве

Novosti online

28. 03. 2021. у 09:07

РЕЧИ заменика премијера Украјине Алексеја Резникова о „протеривању“ држављана Русије са Крима немају никакве везе са стварношћу, а њега самог требало би ставити на потерницу у Русији, сматрају руски политичари и представници кримских власти.

УКРАЈИНА НАЈАВИЛА ПРОТЕРИВАЊЕ РУСА: Моћни одговори стижу из Москве

Фото: Инстаграм/Министарство одбране Украјине

Нема везе са стварношћу

Представник Крима под председником Русије Александар Молохов је, коментаришући изјаву Резникова, приметио је да се званични Кијев бави променом дискурса, преферирајући да не разговара о стварним животним проблемима.

- Покушавају да нам наметну теме које су већ дозлогрдиле и немају никакве везе са стварношћу - нагласио је Молохов.

Према његовим речима, расправа о „предстојећем исељавању Руса са Крима“, о чему толико сањају кијевске власти, исто је што и „разматрање инвазије гмизаваца“ на главну улицу Кијева.

Ставити на потерницу

Посланик Државне думе Михаил Шеремет позвао је истражне власти да за Резниковим распишу потерницу.

- Изјаве таквих ликова против територије Русије су нечувене и не би требало да прођу некажњено. Таквим грађанима је потребно увести санкције. Такође позивам истражне органе да процене Резниковљеве речи у вези са претњом по живот грађана Руске Федерације. Против Резникова треба покренути кривични поступак и ставити га на потерницу - истакао је Шеремет.

Члан међународног одбора Савета Федерације Сергеј Цеков сматра да је Резниковљево обећање да ће иселити Русе са Крима бесмислица.

Према његовим речима, за последњих седам година на Крим се вратило или преселило око сто хиљада украјинских држављана, који су по поједностављеној процедури добили држављанство Русије.

Председавајући Одбора за питања ЗНД, евроазијску интеграцију и односе са сународницима Државне думе Леонид Калашњиков је, са своје стране, рекао да Резников треба да се брине за своју каријеру, а не за судбину Крима.

- Грађани Украјине ће се у једном тренутку ‘пробудити’ и схватити шта се дешава у њиховој земљи и протерати све такве министре - сматра посланик.

Раније је заменик премијера и министар за привремено окупиране територије Украјине Алексеј Резников изјавио да ће Кијев након „повратка“ Крима протерати одатле грађане Русије који су се на полуострво преселили са континенталног дела земље.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)