РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА УКРАЈИНСКУ ПРОВОКАЦИЈУ: Кијев хоће да депортује стотине хиљада људи, после ових речи мораће добро да размисле

Новости онлине

27. 03. 2021. у 22:28

РЕЧИ потпредседника Украјине Алексеја Резњикова о планираном исељавању Руса са Крима немају никакве везе са стварношћу, рекао је за РИА Новости Александар Молохов, шеф радне групе за питања међународног права при сталној мисији републике Крим.

РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА УКРАЈИНСКУ ПРОВОКАЦИЈУ: Кијев хоће да депортује стотине хиљада људи, после ових речи мораће добро да размисле

Фото: AP Photo/Andrew Lubimov/Депоситпхотос

Раније је Резњиков рекао да ће Кијев пошто поврати полуострво протерати Русе који су се доселили на Крим. Он наводи да је Русија у републику "довела" пола милиона људи како би "разблажила" локално становништво.

- У последње време, од стране украјинских власти, примећујемо тврдоглаву замену теза: уместо да разговарају о стварним проблемима билатералних односа, они нам покушавају наметнути теме које никакве везе са стварношћу - рекао је Молохов.

Ове недеље је председник Володимир Зеленски одобрио стратегију за "деокупацију" Крима.

Према украјинском министру спољних послова Дмитрију Кулеби, ово је један од "три стуба" политике Кијева у "враћању" полуострва. Друга два су консолидација, односно удруживање напора свих партнера на основу међународне „Кримске платформе“, и синергија - „обнављање међународног права“ и пуног украјинског суверенитета над полуострвом.

Како је изјавила званична представница Министарства спољних послова Марија Захарова, било какви напори Кијева да врати Крим Украјини су нелегитимни и биће схваћени као агресија на Русију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)