ДА НАДОКНАДЕ И ОНО ШТО НИСУ ИСПОРУЧИЛИ: Ковакс у мају очекује договорене дозе од Индије

Танјуг

27. 03. 2021. у 22:06

КОВАКС програм очекује да ће индијски Институт за серум (СИИ) поново почети да му у мају у потпуности доставља договорене вакцине АстраЗенека, саопштено је данас из УНИЦЕФ-а.

ДА НАДОКНАДЕ И ОНО ШТО НИСУ ИСПОРУЧИЛИ: Ковакс у мају очекује договорене дозе од Индије

Фото: ЕПА

Портпарол УНИЦЕФ-а саопштио је да очекује да ће се испоруке индијског СИИ за вакцину АстраЗенка у потпуности нормализовати до маја за све учеснике у програму Ковакс, када ће бити надокнађено и оно што је у ранијем периоду пропуштено, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је УНИЦЕФ нагласио и да је Ковакс програм у преговорима са Њу Делхијем како би се и у априлу обезбедила одређена количина вакцина.

Ковакс програм за снабдевање сиромашних земаља вакцинама против ковида 19, који подржава СЗО а чији је УНИЦЕФ дистрибутивни партнер, очекује укупно 90 милиона доза вакцина од СИИ током марта и априла, од којих је до сада добио око 28 милиона.

Индија је поручила у петак да ће домаће вакцинације против ковида 19 узети као приоритет због пораста броја нових инфекција и обавестила међународне купце о својој одлуци која ће негативно утицати на њен извоз вакцина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)