ШАМАР ЖРТВАМА С*КСУАЛНОГ ЗЛОСТАВЉАЊА: Бил Клинтон на конференцији о оснаживању жена (ВИДЕО)

Novosti online

27. 03. 2021. у 14:39

Потпредседница САД Камала Харис учествовала је на виртуелној конференцији о оснаживању жена коју је организовала фондација Била Клинтона, на којој је поред ње, учествовао бивши председник. Због тога је изазвала бес на друштвеним мрежама, јер је Клинтона више жена оптужило за сексуално злостављање.

ШАМАР ЖРТВАМА С*КСУАЛНОГ ЗЛОСТАВЉАЊА: Бил Клинтон на конференцији о оснаживању жена (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Већ после најаве догађаја, друштвене мреже су се усијале зашто је прва жена на месту потпредседника САД пристала да учествује у разговору о женама са Клинтоном, који је у више наврата оптуживан за сексуално злостављање, па чак и силовање, пише Њујорк пост.

Те оптужбе протежу се од 1978. године, па све до најпознатијег случаја Монике Левински, када је Клинтон био у Белој кући и после ког је уследио импичмент у Представничком дому.

​Током виртуалне конференције, Харисова и Клинтон разговарали су о томе како је пандемија вируса корона утицала на жене широм света.

Харисова је, између осталог, рекла и да је важно живети у садашњости, а не у прошлости, што је Клинтон подржао, подвлачећи да се може „опростити себи за грешке из прошлости“.

На разговор Клинтона и Харисове о „оснаживању жена“ реаговали су многи на друштвеним мрежама.

Међу њима је и Хуанита Бродерик, једна од жена које су оптуживале Клинтона за силовање, које се наводно догодило 1978. године.

„Овај перверзњак који ме силовао ће да прича о оснаживању жена“, написала је она на Твитеру, вређајући и Харисову.

Лесли Милви, која је оптужила Клинтона за вишеструко сексуално злостављање, рекла је за „Дејли колер“ да је „тешко замислити некога мање адекватног од Била Клинтона да прича о оснаживању жена“.

Клинтон је одбацио оптужбе за силовање и сексуално злостављање, али бивша радница Беле куће Кетлин Вили и некадашња државна службеница у Арканзасу Пола Џонс остале су при тим оптужбама.

​Бил Клинтон је као председник опозван у Представничком дому у децембру 1998. године због кривоклетства и ометања правде у случају његових односа са Моником Левински у Белој кући.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

РУСЕ МОЖЕМО ДА ЗАУСТАВИМО САМО СИЛОМ: Украјински преговарач тврди да преговори са Москвом нису вредни ни паре