ИМА ЈАКЕ БОЛОВЕ: Адвокати Наваљног - погоршало му се стање, рађена му је магнетна, нису дали да га посети лекар

Танјуг

26. 03. 2021. у 00:29

АДВОКАТИ руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног потврдили су данас да он у затвору има јаке болове у леђима и проблеме са ногама.

ИМА ЈАКЕ БОЛОВЕ: Адвокати Наваљног - погоршало му се стање, рађена му је магнетна, нису дали да га посети лекар

Фото: Прес служба суда

АП преноси да је адвокат Олга Михајлова, која заступа Наваљног, саопштила је да се стање њеног клијента последњих дана знатно погоршало.

- Муче га јаки болови у леђима и десној нози. Осећа утрнулост десне потколенице, а десна нога је јако отечена - изјавила је она испред затвора приватној телевизији "Дозд", а преноси АП.

Михајлова је рекла да је Наваљни у среду пребачен у болницу како би се урадила магнетна резонанца, али да му нису дати резултати. Наваљни је добио терапију у виду таблета и масти против болова, али затворске власти одбиле су да му дају лекове које су му донели адвокати.

АП преноси да је Михајлова саопстила да је Наваљни имао болове у леђима током четири недеље, али да затворска управа није дозволила посету његовог лекара.

Руска Федерална казнена служба саопштила је раније данас да је Наваљни имао лекарски преглед у казненом заводу у Владимирском региону и да је његово опште здравствено стање добро.

Московски суд је 2. фебруара преименовао условну казну од три и по године која је изречена Наваљном 2014. године у затворску казну након пресуде да је прекршио услове раније судске одлуке док се у Немачкој опорављао од тровања и није се на време јавио надлежном органу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Niko 2011

26.03.2021. 05:09

Hoće opet na lečenje U Nemačku... Osladila mu se Nemačka kuhinja sa primesama političkih ideja iz Amerike. Kako rasprodati Rusiju u prvom mandatu... ČITAO je verovatno dela naših ŽUTIH političara koji su rekordno brzo prodali sve u bescenje pa je hteo to da primeni i u RUSIJI... Al u Rusiji nije peta kolona na čelu države...