НИ РЕЧИ О РУСИЈИ: Прва Бајденова прес-конференција протекла без једне од горућих тема

Новости онлајн

25. 03. 2021. у 22:32

АМЕРИЧКИ председник Џозеф Бајден одржао је вечерас прву званичну прес-конференцију од ступања на дужност, а случајно или намерно она је протекла без речи о Русији.

НИ РЕЧИ О РУСИЈИ: Прва Бајденова прес-конференција протекла без једне од горућих тема

Фото Д. Дозет

А само пре неколико дана све очи биле су упрте управо у америчког лидера због скандалозних изјава о Русији и руском председнику.

Новинари су постављали претежно питања која су се тицала америчке унутрашње политике, а од спољнополитичких тема поменуте су Северна Кореја и Кина.

Разговор са новинарима, на који се чекало неуобичајених за његове претходнике 65 дана, трајао је тачно сат и два минута када је Бајден напустио говорницу.

Иако су се у позадини чули узвици незадовољних новинара остало је неразјашњено да ли је то што се Русија није нашла међу топ-темама потез стратега Беле куће или последица незаинтересованости новинара.

Подсетимо, Бајден је у недавном интервјуу за „Еј-Би-Си“ изјавио да ће руско руководство морати да „плати цену“ у вези са покушајима мешања у америчке изборе, које се приписује Москви. Осим тога, шеф Беле куће потврдно је одговорио на питање да ли Путина сматра „убицом“.

Председник Русије Владимир Путин је, реагујући на ту изјаву, америчком лидеру пожелео здравље. Касније је предложио Бајдену јавну онлајн дискусију.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)