ОДБАЧЕНА ЖАЛБА НАВАЉНОГ: Руски опозиционар одбио да учествује путем видеа у судском поступку

Танјуг

22. 03. 2021. у 11:26

РУСКИ истражни органи одбили су да покрену кривични поступак у вези с истражним поступком након хоспитализације блогера Алексеја Наваљног у Омску у августу 2020. године, пренела је агенција Тас с.

ОДБАЧЕНА ЖАЛБА НАВАЉНОГ: Руски опозиционар одбио да учествује путем видеа у судском поступку

Фото Танјуг/АП

Гарнизонски војни суд 235. одбацио је жалбу Алексеја Наваљног на поступање истражитеља у вези са инцидентом и хоспитализацијом блогера.

- Суд је затражио коментар од истражних органа Управе за саобраћај Министарства унутрашњих послова. Истражно одељење Министарства је спровело истрагу и одлучило је да одбаци жалбу и покрене кривични поступак, о чему је информисан подносилац захтева Наваљни - изјавио је судија Андреј Толкаченко, а преноси Тас с.

Наваљном је понуђено да путем видео везе учествује у судском поступку из затворске установе ИК-2 у месту Покров у Владимирској области, где је премештен на издржавање казне, али је он одбио да учествује.

Московски суд је у фебруару осудио Наваљног на две и по године затвора пошто му је преиначио условну казну из децембра 2014. у затворску. Наваљни је осуђен јер се није на време јавио надлежном органу док се у Немачкој опорављао од наводног тровања, подсећа Тас с.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)