БОРЕЉ НАЈАВИО ВЕЛИКИ САСТАНАК: Русија и Турска у фокусу ЕУ, ево шта ће још бити тема разговора

Танјуг

22. 03. 2021. у 10:59

ШЕФ дипломатије ЕУ, Жосеп Борељ, најавио је да ће у фокусу данашњег састанак министра спољних послова земаља чланица ЕУ бити разговори о односима са Турском и Русијом, што ће бити тема и видео конференције лидера ЕУ 25. и 26. марта.

БОРЕЉ НАЈАВИО ВЕЛИКИ САСТАНАК: Русија и Турска у фокусу ЕУ, ево шта ће још бити тема разговора

Фото: Архива

Борељ је најавио да ће се, после Савета министра, састати и са шефом дипломатјие Турске поводом извештаја који ће лидери ЕУ усвојити крајем недеље.

Долазећи на састанак Савета ЕУ, Борељ је најавио и дебату о јужном европском суседству и видео конфренцију са комесарком УН за људска права о стратешком дијалогу ЕУ и УН о људским правима широм света.

- Постоје две вруће тачке о којима ћемо да разговарамо, где се ситуација погоршава, а то су Етиопија и Мјанмар. У случају Мјаманра увешћемо санкције против 11 особа због учесћа у државним удару и репресије над демонстрантима - казао је Борељ.

У званичној најави данашњег састанка Савета ЕУ, стоји да ће Борељ информисати министре ЕУ о недавној посети специјалног представника Мирослава Лајчка Београду, Приштини и Подгорици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)