КУРДИ ПУЦАЛИ НА СИРИЈСКЕ БРОДОВЕ: Ракетама гађали и потопили трајекте (ВИДЕО)

Танјуг

20. 03. 2021. у 20:46

КУРДСКО Војно веће Деир ез Зора (ДМЦ) саопштило је да је спровело кампању за затварање свих речних прелаза у долини реке Еуфрат.

КУРДИ ПУЦАЛИ НА СИРИЈСКЕ БРОДОВЕ: Ракетама гађали и потопили трајекте (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук

ДМЦ је локални огранак Сиријских демократских снага (СДФ) у Деир ез Зору. Снаге савета контролишу источну обалу реке Еуфрат, где се налази неколико прелаза који су користили за премештање људи и робе између владиних и СДФ-ових области у Деир ез Зору.

Током кампање, борци ДМЦ-а извршили су препад на низ прелаза преко реке и уништили неколико трајеката којима се роба и нафта превозила на западну обалу реке Еуфрат коју држе сиријске владине снаге.

Неки извори тврде да су током кампање избили сукоби између ДМЦ-а и владиних снага. Међутим, ово тек треба потврдити.

Коалиција предвођена САД и СДФ већ више од годину дана врше сузбијање трговине са областима под контролом Дамаска. Раније овог месеца, америчке снаге упале су на речни прелаз у близини града Хавајиџа под надзором СДФ-а на југоистоку Деир ез Зора. Локални радници су присиљени да напусте то подручје.

Недавна кампања ДМЦ-а намењена је заустављању кријумчарења у подручја под контролом Дамаска, која се суочавају са тешком економском кризом. Раније ове недеље, СДФ је наставио испоруке пшенице и уља за Дамаск.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)