БИТКОИН ПОНОВО ПРЕШАО СВЕ ГРАНИЦЕ: Приближава се историјском рекорду од 61.500 долара!

Новости онлајн

20. 03. 2021. у 16:46

ВРЕДНОСТ биткоина поново је премашила границу од 60.000 долара. Данас око 14.30 цена најстарије и најпопуларније криптовалуте на кратко је била 60.035 зелених новчаница, чиме се приближила историјском рекорду од 61.500 долара.

БИТКОИН ПОНОВО ПРЕШАО СВЕ ГРАНИЦЕ: Приближава се историјском рекорду од 61.500 долара!

Фото: Free Images Pixabay

Дигитални новчић тако је у последња 24 сата забележио раст од 1 процента.

Тренутно се биткоином тргује по цени од око 59.800 долара.

Вредност биткоина и даље је већа од две највеће светске картичарске платне мреже, чија заједничка тржишна капитализација износи 871 милијарду долара, као и од три највеће светске банке.

Тржишна капитализација најстарије криптовалуте и даље је изнад билион долара,

Аналитичари оцењују да би један од разлога за нови скок цене биткоина могло да буде обновљено интересовање великих инвеститора за улагање у криптовалуту.

Наиме, Морган Стенли постао је прва велика банка у САД која својим богатим клијентима нуди приступ биткоин фондовима.

Аналитичар Блумберга Мајк МекГлоне недавно је храбро прогнозирао да ће биткоин до краја месеца узлетети на ниво од 100.000 долара. МцГлоне је иначе био један од ретких аналитичара који је имао храбрости да предвиди да ће биткоин скочити на ниво од 50.000 долара.

У међувремену је Индија најавила да ће предложити закон којим се забрањују криптовалуте, кажњава свако ко тргује или чак држи такву дигиталну имовину, што би могао бити удар за милионе инвеститора. Нацрт закона, један од најстрожијих у свету који је до сад предложен, забранио би поседовање, издавање, рударење, трговање и пренос крипто-имовине.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)