СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ О “СЕВЕРНОМ ТОКУ 2”: То је лош посао

Танјуг

18. 03. 2021. у 20:02

ДРЖАВНИ секретар САД Ентони Блинкен изјавио је данас да је Северни ток 2 “лош посао” и руски пројекат намењен подели Европе, наводи се у саопштењу Стејт департмента.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ О “СЕВЕРНОМ ТОКУ 2”: То је лош посао

Фото РИА

“Као што је председник рекао, Северни ток 2 је лош посао - за Немачку, за Украјину и за наше савезнике и партнере у централној и источној Европи”, поручио је Блинкен.

Он је нагласио да одељење прати напоре на комплетирању гасовода Северни ток 2 и процењује информације у вези са ентитетима за које се чини да су у то укључени.

У саопштењу се такође наводи да је више америчких администрација јасно ставило до знања да је тај гасовод “руски геополитички пројекат намењен подели Европе и слабљењу европске енергетске безбедности”.

Блинкен је указао на то да Закон о санкцијама који је Конгрес усвојио 2019. и допунио 2020. године има значајну подршку двостраначке конгресне већине, као и да је Бајденова администрација посвећена поштовању тог закона.

“Одељење понавља упозорење да било који ентитет укључен у гасовод Северни ток 2 ризикује америчке санкције и да треба одмах да напустити рад на гасоводу”, поручује Стејт департмент.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)