КО ИМА БОЉЕ ВОЈНИКЕ - УКРАЈИНА ИЛИ ДНР? Експерт открио шта су предности Народних милиција, ипак им прети једна велика опасност

Новости онлине

18. 03. 2021. у 14:40

ВОЈНИЦИ Народне милиције Доњецке Народне Републике имају знатно јачи морал од припадника Оружаних снага Украјине, тврди јвојни аналитичар и доктор војних наука Константин Сивков.

КО ИМА БОЉЕ ВОЈНИКЕ - УКРАЈИНА ИЛИ ДНР? Експерт открио шта су предности Народних милиција, ипак им прети једна велика опасност

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Он је рекао да су и поред бројчане предности Украјинци "невољни" да учествују у борбама.

- Војници Оружаних снага Украјине јасно разумеју: они морају да се боре за лопове који су преузели структуре власти у Украјини и да делују као инструмент за спровођење америчке геополитике - рекао је Сивков, а преноси РИА Фан.

Војни аналитичар је подсетио на драгоцено борбено искуство које је Народна милиција ДНР стицала у тешким борбама 2014. и 2015. године.

- Украјинске оружане снаге су тада трпеле велике губитке, што је команда надоместила неискуним и лоше обученим трупама. То је и разлог зашто су били мање припремљени - истакао је војни аналитичар.

Иако Сивков пише о моралу војске, имали смо прилике током сукоба у Нагорно-Карабаху да видимо колико то мало значи. Тада су изузетно мотивисаним јерменским борцима са Азербејџанци са неба наносили огромне губитке, пре свега беспилотним летелицама и "камиказе" дроновима.

Готово сигурно је да би у случају општег украјинског напада на Донбас биле коришћене беспилотне летелице попут турског "ТБ-2 Бајрактар", који је доказан у борби од Либије и Сирије до Кавказа.

Украјинци тренутно имају 12 беспилотних летелица тог типа у свом арсеналу. У октобру прошле године, током посете Турској, директор "Укрспецекспорта" Вадим Ноздрија је уговорио наруџбину 48 нових летелица "Бајрактар". За сада није познато када ће доћи до испоруке.

Питање је да ли ће јединице Народне милиције ДНР, без директне помоћи Русије, моћи да се одупру масовном нападу и са земље и са неба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)