"ЕКСТРЕМИСТИ" ПРЕТЕ АМЕРИЦИ: Поверљиви извештај обавештајаца испливао у јавност

Novosti online

18. 03. 2021. у 11:04

НАСИЛНИ екстремисти, гневни због политичких питања и пуни расних предрасуда, представљају повишену претњу за САД, наведено је у новом извештају обавештајаца.

ЕКСТРЕМИСТИ ПРЕТЕ АМЕРИЦИ: Поверљиви извештај обавештајаца испливао у јавност

Фото Танјуг АП

Налази из извештаја, објављеног више од два месеца након што је у Конгрес САД упала група разуларених присталица бившег председника државе Доналда Трампа, на истој су линији као упозорења која су претходних недеља износили амерички званичници, укључујући директора Федералног истражног бироа Кристофера Реја. 

Реј је недавно рекао да претња од домаћег насилног екстремизма метастазира широм земље.

Целовит поверљив обавештајни извештај представљен је Белој кући и Конгресу САД, а јавности кратак сажетак о процењеној претњи.

Обавештајни званичници су навели у извештају да су екстремисти од којих прети насиље мотивисани различитим идеологијама.

Наводи се да ће гнев због ограничења уведених ради сузбијања корона вируса и лажно уверење да су новембарски председнички избори покрадени готово извесно подстаћи додатно насиље у 2021. години, преноси Б92.

У извештају стоји и да највећу претњу представљају насилни екстремисти мотивисани расном мржњом, за које званичници процењују да би најпре могли да изведу масовне нападе на цивиле, као и милитантне групе, на чијој би мети могли да се нађу припадници полиције и званичници владе.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)