НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦА СПРЕЈЕМ ЗА МЕДВЕДЕ: Ухапшена двојица мушкараца због убиства у Капитолу

Танјуг

16. 03. 2021. у 09:16

АМЕРИЧКЕ власти су ухапсиле и подигле оптужницу против двојице мушкараца због напада на припадника полиције Капитола Брајана Сикника спрејем за медведе за време нереда у Капитолу 6. јануара, али још није познато да ли је спреј изазвао смрт полицајца.

НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦА СПРЕЈЕМ ЗА МЕДВЕДЕ: Ухапшена двојица мушкараца због убиства у Капитолу

Вашингтон појавача притисак

Џорџ Таниос (39) из Моргантауна у Западној Вирџинији и Џулијан Кејтер (32) из Пенсилваније, ухапшени су у недељу, а треба да се појаве пред федералним судом.

Сумња да је Сикник преминуо након што је попрксан хемикалијом појавила се релативно недавно као нова теорија у том случају, пише Глас Америке.

Истражитељи су прво веровали да је Сикника погодио у главу противпожарни апарат, на основу изјава које су забележене у раној фази истраге, наводе две особе упознате са случајем.

Након што су прикупљени додатни докази, појавила се друга теорија и истражитељи сада верују да је Сикник можда удахнуо хемијску супстанцу, могуће спреј за медведе, што је можда допринело фаталном исходу.

Тај спреј људи обично користе за одбрану од агресивних медведа, док кампују у природи.

Кејтер је мушкарац на снимку до којег је дошао ФБИ, на коме се види како Сикника и друге прска спрејем за медведе наводи се у судским документима.

Тај чин није још директно доведен у везу са смрћу Сикника.

Околности његове смрти још нису сасвим јасне, а коначни узрок смрти није утврђен.

Капитолска полиција је саопштила да је преминуо након што је повређен "за време физичког окршаја са демонстрантима", а вршилац дужности шефа агенције навела је да надлежни тај случај сматрају смрћу за време обављања дужности.

Сикник се касније онесвестио и преминуо је у болници 7. јануара.

Министарство правде је отворило истрагу његове смрти третирајући је као убиство, али тужиоци и даље разматрају конкретне оптужбе које могу да уграде у случај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)