ИНЦИДЕНТ У ЛОНДОНУ: Полиција растеривала грађане са бдења за Сару Еверард - сада ће то морати да објасни (ФОТО)

Танјуг

14. 03. 2021. у 12:32

ЛОНДОНСКА полиција мора да објасни своју интервенцију против људи окупљених на бдењу за убијену 33-годишњу Сару Еверард, поручила је данас Викторија Аткинс, министарка унутрашњих послова Велике Британије.

ИНЦИДЕНТ У ЛОНДОНУ: Полиција растеривала грађане са бдења за Сару Еверард - сада ће то морати да објасни (ФОТО)

Фото: ЕПА

На основу сведочења очевидаца, Ројтерс је пренео да је полиција грубо одгуривала и растерала неколико жена које су хтеле да се прикључе бдењу за Сару Еверард, код парка Клафам Комон у јужном Лондону.

- Људи су синоћ били веома, веома узнемирени, било је пуно емоција што је сасвим разумљиво, а полиција, која има мандат да независно делује, мораће да објасни своје поступање министарству унутрашњих послова - изјавила је у интервјуу за Скај њуз Аткинсова.

Лондонски полицајац Вејн Кузенс (48) оптужен је јуче да је киднаповао Сару Еверард са једне лондонске улице док се враћала кући, а потом је убио.

Последњи пут виђена је 3. марта.

Полиција је саопштила да су у једној шуми у Ашфорду, у покрајини Кент, прошле среде пронађени њени посмртни остаци и потврдила да је више стотина припадника ангажовано на овом случају, као и да се још истражује зашто је и како убијена Еверардова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)