БИТКОИН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ИЗНЕНАЂУЈЕ: Очекује се да ће достићи вредност од 60.000 долара

Новости онлајн

13. 03. 2021. у 15:59

НАЈПОПУЛАРНИЈА криптовалута јуче се сасвим приближила рекорду од 58.332 долара, док и данас не престаје да изненађује висином достигнуте вредности.

БИТКОИН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ИЗНЕНАЂУЈЕ: Очекује се да ће достићи вредност од 60.000 долара

Фото: Пиксабеј

Биткоин је јутрос према платформи "Коиндеск" достизао вредност од 57.400 долара, а тренутно се најпопуларнијом криптовалутом тргује по цени од 56.930 долара.

Део аналитичара очекује да ће биткоин први пут у историји пробити границу од 60.000 долара.

Овог пута инвеститори улажу у биткоин углавном због заштите од очекиване будуће инфлације без обзира на то што још нема разлога за претерану забринутост око раста цена.

Расту биткоина свакако су допринеле и охрабрујуће информације о великом интересу клијената "Goldman Sachsa" за најпопуларнију криптовалуту.

У очима инвеститора биткоин је сада попут злата у дигиталном облику - заштита од свих невоља које ће неизбежно узроковати дивље штампање новца у режији централних банака, односно пре свега висока инфлација и девалвација класичних валута. Како цене злата већ неколико месеци лагано опадају, постаје све јасније да је биткоин доиста преузео његову улогу у многим портфељима великих играча.

Велики инвеститори упркос високој цени не престају да улажу у биткон. Најновије информације су да је компанија за пословне анализе MicroStrategy објавила да је купила додатни пакет од 15 милиона долара вредних биткоина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)