ОД УЗОРА ДО ПРЕДМЕТА ПОДСМЕХА: Била једном једна Немачка, а онда је дошла корона

Танјуг

13. 03. 2021. у 14:55

У КОМЕНТАРУ о току епидемије корона вируса у Немачкој Дојче веле пише да је пре годину дана Немачка била узор у борби против короне, а да данас дописници те редакције из целог света преносе како је Немачка постала предмет подсмеха и сажаљења.

ОД УЗОРА ДО ПРЕДМЕТА ПОДСМЕХА: Била једном једна Немачка, а онда је дошла корона

Фото: Депоситпхотос

Насловна страна британског Телеграфа је гласила: "Како је Немачка урадила све како треба, док је Британија грешила?", новозеландски "Хералд" је Немачку сврстао у добитнике пандемије, проглашавајући је светским примером, али су сви ови хвалоспеви настали пре отприлике годину дана, наводи се у тексту.

Додаје се да највише подсмеха Немачкој због спорог почетка вакцинације долази из Велике Британије, где се влада хвали да је вакцинисала већ трећину становника.

Дејли мејл преноси наслов немачког булеварског листа Билд: „Немачка је вакцинациони пуж“, а Фајненшал тајмс пише да „Немачка губи ковид-круну“. Лондонски Тајмс подсећа на коментар у берлинском Билду „Драги Британци, завидимо вам“, док Сан подругљиво одговара „Ми вама не завидимо“, наводи Дојче веле.

У САД, где се вакцинише на стадионима, у самопослугама па чак и у црквама, у којој се дневно утроши и по три милиона доза, многи Американци осећају према Немачкој нешто што је горе од подсмеха - сажаљење, преноси ДW и додаје да и Русија вакцинише из све снаге, у клиникама, тржним центрима, а у Москви чак и у опери.

Такође се указује да је Израел већ вакцинисао више од половине становништва са најмање једном дозом Фајзерове вакцине, а да ће тај ниво Немачка достићи тек у јулу или августу.

У Немачкој се понеко нада да ће се ускоро вакцинација убрзати, али више нико не рачуна са тим да би Немачка могла да постане узор, као пре годину дана, истиче Дојче веле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)