РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО: Прети нам страшно оружје, проблем није решен

Novosti online

12. 03. 2021. у 20:30

КОНТРОЛА над биолошким оружјем у свету не постоји, рекао је Игор Никулин, бивши члан Комисије УН за биолошко и хемијско оружје, војни експерт, на конференцији за новинаре ФАН-а и Патриот Медиа Групе.

РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО: Прети нам страшно оружје, проблем није решен

Фото: Принтскрин/Депозит/илустрација

- Нажалост, човечанство се није решило страшне претње употребе биолошког оружја. Неколико земаља - Израел, Египат, Судан, Северна Кореја и друге - нису потписале конвенцију о хемијском оружју. Што се тиче биолошког оружја, Конвенција о забрани развоја, производње и залиха бактериолошког (биолошког) и токсинског оружја (БТВЦ), могло би се рећи, не функционише, јер су се Уједињено Краљевство и Сједињене Државе 2001. године заправо повукле из уговор - рекао је.

Према стручњаку, данас нема контроле над биолошким оружјем. Истовремено, у америчким лабораторијама, којих има више од 100 широм света, настављају се експерименти са најопаснијим вирусима. Никулин је прокоментарисао верзију вештачког стварања корона вируса.

- Уверен сам у његово вештачко порекло. Још 2015. године у часопису Натуре објављена је публикација о заједничком пројекту Сједињених Држава и Кине у којем је учествовало шест научних центара. Тада су целом свету најавили стварање вируса САРС-КоВ који се састоји из два дела: људског вируса и корона вируса слепих мишева - тврди експерт.

Вештачко порекло (према његовим речима) корона вируса доказује чињеница да извор заразе није идентификован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)