БАЈДЕН "БЕЖИ" ОД МЕДИЈА: Сарадници америчког председника растерују новинаре (ВИДЕО)

Д. Д. С.

12. 03. 2021. у 10:00

АМЕРИЧКИ хроничари у последњих 100 година нису забележили да нови председник САД ни 48 дана по усељењу у Белу кућу није одржао конференцију за новинаре.

БАЈДЕН БЕЖИ ОД МЕДИЈА: Сарадници америчког председника растерују новинаре (ВИДЕО)

Фото АП

Штавише, сарадници Џозефа Бајдена "растерују" новинаре и када покушавају да му, пратећи догађај коме он присуствује, поставе питање.

Амерички медији преносе да су, када је Бајден посетио гвожђару у Вашингтону која је добила помоћ из владиног програма намењеног пословима угроженим пандемијом вируса корона, новинари узвикивали разна питања. Уместо одговора, помоћници 46. председника САД почели су да вичу на њих и одгурују их:

- Хајде, медији, треба да идете - говорили су, док су уклањали новинаре из окружења председника који је стајао неколико метра удаљен од њих.

И КАМАЛА ПО ИСТОМ РЕЦЕПТУ

И потпредседница САД Камала Харис је, кад се кратко обратила новинарима у вези са пакетом помоћи угроженима од ковида, игнорисала питање о сексуалном скандалу демократског гувернера Њујорка Ендрјуа Куома. На питање:

"Имате ли коментар о гувернеру Куому?", Камала Харис се само окренула и изашла из собе.

Амерички медији су онда пребројали да је Бајден главнокомандујући САД који је "потукао" чак 15 претходника по одолевању сусрету с медијима. Његови претходници су се, у просеку, обраћали "седмој сили" око месеца дана по ступању на дужност.

Бајденов претходник Трамп остао је упамћен по "ратовању" са водећим медијима које је оптуживао за "лажне вести", али је одржао прву конференцију за новинаре 27 дана по уласку у Белу кућу. Председник Барак Обама, у време када је Бајден био потпредседник, учинио је то после свега 20 дана у Белој кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)