НЕЋЕ ОБАВЕЗНУ ВАКЦИНАЦИЈУ: Протест у Букурешту због најављених нових мера (ФОТО)

Танјуг

08. 03. 2021. у 00:37

НЕЋЕ ОБАВЕЗНУ ВАКЦИНАЦИЈУ: Протест у Букурешту због најављених нових мера (ФОТО)

Фото: АП

На иницијативу румунске организације Савез родитеља, око 3.000 демонстраната окупило се данас испред здања парламента у Букурешту да би изразило незадовољство поводом предлога закона о обавезној вакцинацији против ковида-19 о којем се ових дана расправља у парламенту, док власти најављују нове мере.

- Нисмо против вакцинације, вех за слободу да сами одлучујемо о томе - гласи слоган протеста, преноси Ађерпрес.

Предлог закона подразумева обавезну вакцинацију целе популације, укључујухи и децу и огромне казне за све који одбију да се вакцинишу.

Прошло је мање од шест недеља откако су у Букурешту ублажена пандемијска ограничења, али је пораст броја случајева подстакао власти да поново уведу строже мере за период од 14 дана који почиње да важи од понедељка.

Многи демонстранти махали су румунским заставама и скандирали „слобода“ и „маску доле“. На великом натпису писало је: „Реците не присилној вакцинацији“.

Демонстрацији је присуствовао Георги Симион, лидер румунске крајње десне странке АУР, која се изјаснила против обавезне вакцинације.

Оштрије мере треба истовремено да буду уведене у Темишвару, граду са више од 400.000 становника, који улази у карантин након што се стопа заразе повећала изнад седам на 1.000 становника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)