НОВА ОГРАНИЧЕЊА У ЦЕЛОЈ ИТАЛИЈИ: Регије у "црвеној зони", у продавнице хране поново може само по један члан породице

Танјуг

07. 03. 2021. у 10:25

НОВА ОГРАНИЧЕЊА У ЦЕЛОЈ ИТАЛИЈИ: Регије у црвеној зони, у продавнице хране поново може само по један члан породице

Фото Танјуг-АП

У ИТАЛИЈИ у последња 24 часа било је 307 преминулих од корона вируса и више од 23.000 новозаражених, извештава агенција Анса, наводећи да се пооштравају ограничења.

Расте проценат инфицираних на укупан број тестираних, шест одсто од преко 300.000 тестираних, а свакодневно се повећава број пацијената у оделењима интензивне неге.

На основу препоруке владиног научно-техничког комитета, који прати, анализира и предлаже епидемиолошке мере, на целој националној територији пооштравају се мере ограничења.

Председник регије Кампања Вићенцо де Лука, у редовном видео-обраћању грађанима рекао је да је регија већ у “црвеној зони”, то јест зони високог епидемиолошког ризика.

Према уредби министарства за унутрашње послове, појачане су полицијске контроле, нарочито у деловима градова где се највише окупљају грађуани на такозваним “мовидама”.

Једина од 20 италијанских регија где је епидемиолошка ситуација под контролом, Сардинија, увела је обавезу тестирања за све оне који долазе на острво.

У већини регија настава у свим школама је онлајн, рестрикције су уведене поново и за продавнице хране, где се дозвољава улазак једног члана породице, ограничава се кретање унутар једне општине и забрањује прелазак општинских граница.

У северној регији Ломбардија, која од почетка пандемије предњачи по броју заражених и преминулих, уведено је пред - карантин стање.

Председник регије Атилио Фонтана је рекао за телевизију РАИ да пооштравање анти-ковид мера није избор већ неопходност, пред све вецћим растом заразе енглеском варијантом ковида19.

У болници у граду Варесе откривен је случај веома ретког шоја вируса, само још један такав на свету забележен је у Тајланду код особе која је била допутовала из Египта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)