РУСКА ВОЈСКА ДОБРО ОБУЧЕНА И МОБИЛНА: Министарство одбране Немачке упозорава на јачање Москве и Пекинга

Новости онлине

07. 03. 2021. у 09:28

РУСИЈА жели да „дестабилизује и ослаби НАТО“, док Кина намерава да „формира међународни поредак у складу са својим интересима“, наводи се у документу Министарства одбране Немачке у који је лист „Велт ам Сонтаг“ имао увид.

РУСКА ВОЈСКА ДОБРО ОБУЧЕНА И МОБИЛНА: Министарство одбране Немачке упозорава на јачање Москве и Пекинга

Фото: Танјуг/АП

Како пише лист, Министарство упозорава на раст претњи због жеље за моћи и нових војних могућности Кине и Русије.

У документу се наводи да немачко Министарство одбране брину руске ракете великог домета које су суперсоничне, високо прецизне и тешко се пресрећу, као и велике инвестиције у очување потенцијала нуклеарног одговора са мора и „приоритетна модернизација нуклеарног потенцијала“. У њему се тврди да на данашњи дан, Москва поседује 6.375 нуклеарних бојевих глава.

Експерти Министарства сматрају да је 840.000 руских војника добро обучено и мобилно.

„Конвенционалне Оружане снаге Русије могу у кратком року, на одређеној територији, постати супериорне“, наводи се у саопштењу.

Фото: ЕПА

Слабости, по мишљењу експерата, представљају ограничене могућности на мору, на глобалном нивоу, и недостатак ударних дронова.

Како тврди лист, за Русију је војска „инструмент политичке моћи“, „уз прилично ниске трошкове, добија се максимална могућа корист“.

Фото: Танјуг/АП

Западни политичари често говоре о „руској претњи“. Међутим, Москва је више пута саопштила да Русија никада неће напасти неку државу НАТО-а. Запад једноставно користи повод за распоређивање своје војне технике и војника у близини руских граница. Русија, последњих година, често изражава забринутост активностима НАТО-а у близини својих западних граница.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

TRN

07.03.2021. 21:50

Skriveni maniri NATO glamura o ruskoj vojsci.. Nisu rusi i kinezi toliko alavi na vasu kokakolu imaju oni svoje likere i klikere da vam daju na poklon samo radi nuzde. Kad se uneredite nece biti toaleta za vas skrivene fasiste NATO demokratije.