СИТУАЦИЈА СЕ ПОПРАВЉА: Москва попушта епидемиолошке мере

Танјуг

05. 03. 2021. у 22:00

СТАРИЈИ грађани Москве и особе које припадају ризичним групама моћи ће опет да се крећу по граду након што за њих од 8. марта буде укинута обавезна мера самоизолације, саопштио је данас градоначелник галвног града Русије Сергеј Собњанин.

СИТУАЦИЈА СЕ ПОПРАВЉА: Москва попушта епидемиолошке мере

Фото: Танјуг/АП

Градоначелник је на свом блогу под називом „Још један корак ка нормалном животу“ написао да се „ситуација с пандемијом помало поправља" и напоменуо да број оболелих пет пута мањи у односу на врхунац епидемије крајем прошле године, а број хоспитализација два до три пута мањи, преноси агенција ТАС С.

Након што градске власти укину меру обавезног карантина за особе старије од 65 година и све оне грађане који пате од хроничних болести, опет ће важити њихове “социјалне картице” које су им, на пример, омогућавале да бесплатно користе јавни превоз, а које су биле блокиране од априла прошле године.

Собњанин је подсетио да су у Москви већ многе мере укинуте или ублажене крајем јануара, када је одобрено отварање средњих школа, музеја и библиотека, повећан број гледалаца у позориштима и биоскопима и поново одобрен рад барова и ресторана након 23 часа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)