ОШТРА ПОРУКА ВИКТОРА ОРБАНА ЕВРОПСКОЈ НАРОДНОЈ ПАРТИЈИ: "Ви се бавите унутрашњим играма док се Европа бори против короне!"

Танјуг

04. 03. 2021. у 17:08

ОШТРА ПОРУКА ВИКТОРА ОРБАНА ЕВРОПСКОЈ НАРОДНОЈ ПАРТИЈИ: Ви се бавите унутрашњим играма док се Европа бори против короне!

Фото: ЕПА

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан критиковао је данас Европску народну партију (ЕПП) коју је Фидес недавно напустио, да се бави унутрашњим играма док се остатак Европе бори против пандемије корона вируса.

- Док се ми у Мађарској и други лидери у њиховим земљама буквално боримо на живот и смрт са корона вирусом, ЕПП се препустила играма за премоћ у бирократком мехуру у Бриселу - навео је Орбан у писаном обраћању.

Додао је да је то "неприхватљиво" и да су посланици Фидеса напустили парламентарну групу ЕПП одбијајући да прихвате да ће "права чланова ЕП бити ограничена амандманом статута Групе".

Орбан је рекао да је излазак Фидеса из групе ЕПП отворио нову перспективу у европској политици, преноси МТИ.

Додао је да су Мађари желели да се ЕПП врати на стару позицију као водећа интелектуална и политичка снага у Европи, али да је та прилика изгубљена у среду јер је, како је оценио ЕПП, постала "анекс европске левице".

То, како објаснио, значи да више нема разлике у ставовима између ЕПП и левице о кључним питањима као што су миграција, породичне вредности и национални суверенитет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)