ПУТИН О ПАНДЕМИЈИ: Неки су очекивали да ће Русија пропасти

Танјуг

04. 03. 2021. у 13:32

ПУТИН О ПАНДЕМИЈИ: Неки су очекивали да ће Русија пропасти

Фото: ЕПА

ПОТПУНА победа над пандемијом ковида може се постићи само удруживањем напора, што укључује сарадњу држава, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

- Само удруживањем напора на међународној сцени можемо постићи коначни резултат и коначну победу над ковидом“ - рекао је шеф државе на састанку са учесницима руске акције узајамне помоћи „Ми смо заједно“.

Он је навео да упркос чињеници да епидемија вируса корона у Русији јењава и даље постоји много изазова који су, како каже, опасне природе.

Због тога је поручио да су рад и подршка добровољаца и даље потребни, те очекује да волонтери наставе рад, преноси Спутњик.

Руски лидер је приметио да су неки очекивали да Русија доживи неуспех у борби против пандемије.

„Неки су очекивали да ћемо потонути, да тако кажемо, или чак пропасти“,казао је руски председник, те нагласио сда је резултат постигнут захваљјујући лекарима, држави и добровољцима.

„Погледајте: сада се морбидитет непрестано смањује - то је резултат сложених напора и државе и волонтерског покрета, стручњака, лекара, медицинара, дадиља, медицинских сестара, тимова хитне помоћи и саме државе. Све ово заједно даје одређени очекивани резултат“, констатовао је Путин и изразио захвалност свима који су учествовали у борби против пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)