ОВО МОГУ САМО РУСИ: Погледајте како "убица подморница" прима гориво док лети брзином од 500 километара на час (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 03. 2021. у 23:38

ОВО МОГУ САМО РУСИ: Погледајте како убица подморница прима гориво док лети брзином од 500 километара на час (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

У РУСИЈИ је у току обука за ваздушну допуну горива у авион у којима посаде противподморничке авијације заједно са „летећим танкером“ Ил-78 неколико дана усавршавају ове вештине, преноси телевизија „Звезда“.

Ове обуке се одвијају на бази центра за борбену примену и преквалификацију летачког састава поморске авијације руске ратне морнарице.

Посаде противпоморничких авиона Ту-142 и Икл-68 Северне и Тихоокеанске флоте стигле су на аеродром из својих сталних база и почеле да увежбавају допуну горива у авион у ваздуху.

- Растојање између авиона је 26 метара, дешава се да оно буде и мало мање. Овде су и најмања одступања недопустива и могу да доведу до катастрофалних последица - изјавио је командант посаде авиона-танкера Ил-78 Сергеј Кузмичев.

Телевизија истиче да је поглед на небо апсолутно очаравајућ. Најпре танкер Ил-78 избацује црево за танковање које је у стању да пребаци десетине тона горива на висини од шест хиљада метара.

Истовремено, посада Ту-142, односно „убице подморница“, како се често назива тај авион, треба да ухвати црево полугом на предњем делу летелице. Све ово пилоти изводе при брзини од 500 километара на час.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)