НОВА МЕТА ЛОПОВА: Бизарне крађе делова са возила

Новости онлине

03. 03. 2021. у 20:02

НАКОН што је Европу и Америку последњих година "запљуснуо" талас крађа катализатора, који су постали честа мета лопова због племенитих метала који се у њима налазе, нови још "бизарнији" лоповлук погађа власнике аутомобила.

НОВА МЕТА ЛОПОВА: Бизарне крађе делова са возила

Одузета возила / Фото ПУ Добој

Овога пута су, додуше, погођени готово искључиво власници скупљих, луксузних аутомобила, а реч је о - крађи ретровизора. Мета лопова углавном су ретровизори опремљени камерама.

Тако је, током 2020. године, њујоршка полиција добила велики број пријава крађа ретровизора са бројних модела BMW-a, Lexusa, Mercedesa, Porschea.... и других модела сличног нивоа цена и опреме.

Сличан тренд је примећен и у неким деловима Европе, па је тако холандска полиција у Амстердаму приметила пораст крађа ретровизора Теслиних модела. Само током прошлог викенда украдено их је 20.

Полиције две земље, међутим, још увек нису успеле да одгонетну да ли технологију украдену из ретровизора неко откупљује или је лопови, можда, користе за нешто друго. За сада само слежу раменима, наводећи да ће разлог вероватно ускоро бити откривен.

(Telegraf.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)