ОТРОВАНИ ЛОШОМ ХРАНОМ: Бранили Капитол, а хранили их некуваним месом са опиљцима метала

Танјуг

03. 03. 2021. у 15:15

ВИШЕ од десет војника Националне гарде који су бранили Капитол током инаугурације новог председника САД Џоа Бајдена се разболело након што су јели лоше припремљену храну, а у неким оброцима су пронађени и комади метала.

ОТРОВАНИ ЛОШОМ ХРАНОМ: Бранили Капитол, а хранили их некуваним месом са опиљцима метала

Фото: ЕПА

Водник из Мичигенске националне гарде који је желео да остане анониман, рекао је да се више од десет гардиста пожалило на болове у стомаку, јер месо није било довољно скувано, пренео је Њујорк пост.

"Јуче смо, на пример, нашли 74 различита месна оброка са сировом говедином унутра", рекао је водник за WXYZ и показао фотографије на којима се види како је месо потпуно сирово у средини и додао да су војници нашли металне парчиће у храни.

Фото: ЕПА

 

Некувана јела која на први поглед изгледају добро споља су још опаснија ако стоје више од четири сата на собној температури пре него што су послужена, додао је наредник.

Иако су имали велику улогу у чувању безбедности Капитола од претњи домаћих екстремиста, гардисти су били изузетно слабо храњени, пожалио се наредник.

Један војник се пожалио прошлог месеца да се неколико војника разболело после тих оброка, а неки су и повраћали, пренео је Детроит њуз.

"Морал је врло лош: многи од нас смо служили војску у иностранству и не можемо да верујемо какву храну су нам дали", пожалио се он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)