ЛАЖНИ СЕНАТОР ПРЕВАРИО БИ-БИ-СИ: Истражујемо како је дошло до подвале

Novosti online

03. 03. 2021. у 07:39

ЛАЖНИ СЕНАТОР ПРЕВАРИО БИ-БИ-СИ: Истражујемо како је дошло до подвале

Фото: ЕПА

БРИТАНСКИ јавни сервис Би-Би-Си извинио се пошто је у петак емитовао интервју са човеком који се лажно представио као Кори Букер, амерички сенатор из редова демократа.

Би-Би-Си је на свом веб-сајту објавио да је интервју са лажним сенатором Букером емитован у петак, 26. фебруара, и да више није емитован ниједном.

- У нашем радио-програму Newshour у петак, човек који је тврдио да је сенатор Кори Букер интервјуисан је у нечему што изгледа као намерна подвала - објавио је Би-Би-Си у посту који је назвао исправком и извињењем.

Британски јавни сервис додаје да се извинио сенатору Букеру.

- Истражујемо како је дошло до грешке, како бисмо били сигурни да се то неће поновити - поручује у објави.

Би-Би-Си је, према писању америчког поратала Хил, одбио да коментарише како се инцидент догодио или када је договорен интервју са лажниим политичарем.

То није први пут да преваранти успевају да се појаве у инфромативним емисијама, наводи Хил.

Прошлог децембра, активиста за заштиту животиња представио се као извршни директор компаније "Smithfield Foods" да би се појавио у емисији на Фокс телевизији.

Пре него што се емисија завршила, водитељка је схватила да је у питању подвала и рекла гледаоцима да мора да "направи важну исправку" и да изгледа да "смо насамарени".

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

KIR SRBIN

03.03.2021. 13:27

Још један доказ да су ббц, цнн, здф и којекакве "медији" са запада трућ-трућ медијуми а не медији. Нажалост ни у Србији не мањка "телевизија" и "новина" у којима се незна ко шта трућка после попијени кафућино и пар вискићи с хледом. Част појединим листовима и Јавном сервису.