ПЕНТАГОН СМАЊИО ПОМОЋ УКРАЈИНИ: Поставили услов - ево шта морају да ураде како би добили остатак новца

Танјуг

01. 03. 2021. у 22:41

ПЕНТАГОН СМАЊИО ПОМОЋ УКРАЈИНИ: Поставили услов - ево шта морају да ураде како би добили остатак новца

Фото: ЕПА

ПЕНТАГОН је данас саопштио да ће Украјини упутити пакет војне помоћи у вредности од 125 милиона долара, од укупно 275 милиона долара, колико је Конгрес за ту земљу издвојио у буџету за ову годину.

У саопштењу се наводи да војна помоћ у вредности од преосталих 150 милиона долара неће бити достављена док Стејт департмент и министарство одбране не утврде да је Украјина ове године "постигла значајан напредак у кључним реформама у области одбране", преноси АП.

Додаје се да америчко министарство одбране охрабрује Украјину да настави да спроводи реформе које јачају цивилну контролу војске, промовишу повећану транспарентност и одговорност у одбрамбеној индустрији и набавкама, и модернизују одбрамбени сектор у другим кључним областима у складу са принципима и стандардима НАТО.

Одобрена помоћ укључује два патролна брода за одбрану територијалних вода Украјине, радаре за одбијање артиљерије, подршку за сателитске снимке и анализу способности, као и опрему за подршку војно-медицинском лечењу и поступцима евакуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)