САСТАЛИ СЕ САРКИСЈАН И ПАШИЊАН: "Они покушавају да погоршају ионако напету ситуацију"

Танјуг

01. 03. 2021. у 15:53

ПРЕДСЕДНИК Јерменије Армен Саркишиан и премијер Никол Пашињан састали су се данас како би разговарали о унутрашњој политичкој ситуацији, саопштила је председничка прес служба.

САСТАЛИ СЕ САРКИСЈАН И ПАШИЊАН: Они покушавају да погоршају ионако напету ситуацију

Фото: Кремлин.ру/Архива Новости

- Будући да председник Армен Саркишјан има здравствених проблема, премијер га је посетио. Наравно, председник и премијер су се осврнули на унутрашњу политичку ситуацију у земљи. Други токови информација су апсолутно лажни, они покушавају да погоршају ионако напету ситуацију - наводи се у саопштењу, које преноси Тас с.

Председничка прес служба такође је саопштила да се председник руководи искључиво Уставом и поступа у националним интересима у оквиру својих овлашћења.

Генерални штаб оружаних снага Јерменије тражио је 25. фебруара оставку премијера и његове владе, а изјаву су потписали начелник Генералштаба Оник Гаспарјан, његови заменици, шефови одељења и корпуса.

Пашињан је то сматрао покушајем војног пуча и најавио је смену начелника Генералштаба, преноси Тас с. Иначе, према Уставу команданта оружаних снага именује председник на предлог премијера. У суботу је председник вратио премијеру свој предлог да смени начелника Генералштаба, а премијер је поновио свој предлог председнику, који има три дана да потпише декрет о смени или га оспори на Уставном суду.

Председник је иначе изјавио да не подржава ниједан вид политичког притиска.

Масовни скупови присталица и противника премијера трају у Јерменији од четвртка. Од петка, председник има консултације са главним политичким актерима у држави, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)