МОСКОВСКИ СУД ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ: Ево због чега је Наваљном укинута условна казна

Novosti online

28. 02. 2021. у 22:27

МОСКОВСКИ градски суд објаснио је зашто је признао законитим замену Алексеју Наваљном условне казне, са казном затвора по предмету компаније „Ив Роше“.

МОСКОВСКИ СУД ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ: Ево због чега је Наваљном укинута условна казна

Фото Танјуг

- Осуђено лице дуго времена није испуњавало обавезе које му је наметнуо суд: није се систематски јављао на регистрацију у специјализовани државни орган, више пута је упозораван да ће му бити укинута условна казна, променио је место пребивалишта, а да о томе није обавестио државни орган, сакрио се од контроле, због чега је била објављена потерница - саопштили су у апелационом суду.

На основу захтева руског кривичног закона, особа која је условно осуђена не може самостално да одлучује када ће се јављати полицији и да ли има основа за јављање, указали су у Московском суду.

У апелационом колегијуму сматрају да Наваљни није извукао „потребне поуке“ нити је почео да се поправља.

Како су нагласили у Московском градском суду, осуђеном су узели у обзир време које је провео на лечењу у Немачкој као оправдан разлог што се није јављао инспекцији. Ипак, то га не ослобађа обавезе да о томе обавести инспекцију, која прати поштовање условне казне.

Коментаришући захтев Европског суда за људска права о ослобађању Наваљног, Московски градски суд је назвао шпекулацијама закључке да његовом животу прети опасност. Суд је назвао овакве изјаве измишљотинама самог осуђеног и његових адвоката који имају карактер претпоставки.

Суд не може узети у обзир одлуку Европског суда о хитном ослобађању Наваљног, пошто он није изнад руског судског система и „не може руским судијама да даје наредбе и меша се у делатност националних судова“.  

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)