НАВАЉНИ КРОЈАЧ, КУВАР, БИБЛИОТЕКАР... Руски опозиционар ће у затвору имати прилику да ради у занатским радионицама

Тањуг

28. 02. 2021. у 20:04

НАВАЉНИ КРОЈАЧ, КУВАР, БИБЛИОТЕКАР... Руски опозиционар ће у затвору имати прилику да ради у занатским радионицама

Фото: Прес служба суда

РУСКИ опозиционар Алексеј Наваљни је из Москве спроведен у „Затворску колонију број 2“ у месту Покров, у централној руској Владимирској области, а током издржавања казне има могућност да ради у занатским радионицама, кухињи или библиотеци, јавља ТАС С позивајући се на добро обавештене изворе.

Руска агенција наводи да је извор потврдио и да Наваљни може да буде запослен током издржавања казне, пошто постоје сви услови да након обуке ради на више послова, као стругар или да шије маске, а може да буде и библиотекар или кувар.

Извор је потврдио за ТАС С да је колонија у коју је Наваљни пребачен са „уобичајеним правилима“, што значи да су затворски услови мање строги и да је намењена затвореницима који су први пут кажњени и то за лакша кривична дела, а казну тамо тренутно издржава око 800 лица.

Московски суд је у фебруару осудио Наваљног на две и по године затвора, пошто му је преиначио условну казну из децембра 2014. у затворску, јер се није на време јавио надлежном органу док се у Немачкој опорављао од наводног тровања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)