ПЕТ МИЛИЈАРДИ ФУНТИ ДОАТНЕ ПОМОЋИ: Велика Британија помаже у предузећима која су тешко погођена локдауном

Тањуг

28. 02. 2021. у 00:42

ПЕТ МИЛИЈАРДИ ФУНТИ ДОАТНЕ ПОМОЋИ: Велика Британија помаже у предузећима која су тешко погођена локдауном

Фото: ЕПА

БРИТАНСКИ министар финансија Риши Сунак најавиће додатних пет милијарди фунти (око 4,3 милијарди евра) за помоћ предузећима која су тешко погођена закључавањем у свом буџетском извештају следеће недеље, саопштила је британска Влада.

Продавнице, барови, клубови, хотели, ресторани, теретане и фризерски салони били би међу скоро 700.000 компанија које испуњавају услове за нова директна новчана средства у износу до 18.000 фунти, преноси Ројтерс.

- Сада постоји светло на крају тунела и ових пет милијарди фунти додатних новчаних бесповратних средстава обезбедиће да наше главне улице могу са оптимизмом да отворе своја врата - рекао је Сунак.

Локалне власти у Енглеској такође ће добити додатних 425 милиона фунти за расподелу грантова предузећима која не испуњавају услове за грантове за поновно покретање, док ће администрације у Шкотској, Велсу и Северној Ирској добити 794 милиона фунти додатних средстава.

Влада је већ премашила 280 милијарди фунти потрошње на корона вирус и смањења пореза, довевши задуживање Британије на највиши ниво од Другог светског рата, наводи Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)