ГЕЈТС ПРИМИО ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ: Оснивач Мајкрософта открио када ће нам се живот вратити у нормалу!

Novosti online

27. 02. 2021. у 17:42

ГЕЈТС ПРИМИО ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ: Оснивач Мајкрософта открио када ће нам се живот вратити у нормалу!

Фото: AP Photo/Nati Harnik, File

БИЛ Гејтс је примио другу дозу вакцине против вируса корна пре недељу дана, потврдио је током интервјуа на друштвеној мрежи Клабхаус у среду.

Иако је оснивач Мајкрософта у потпуности вакцинисан, каже да ће и даље следити мере и препоруке попут ношења заштитне маске.

- Желим да будем пример другима - рекао је Гејтс Ендру Росу Соркину у интервјуу:

- Ако се вакцинишете, и даље можете пренети инфекцију.

Амерички Си Ди Си наводи да чак и они вакцинисани против ковид-19 морају да наставе да се придржавају епидемиолошких мера.

- Нећу престати да носим маску нити ћу престати да будем пажљив, посебно не у близини старијих људи који нису вакцинисани - рекао је Гејтс Соркину, преноси Си Ен Би Си.

Многи се питају када ћемо се вратити у нормалу или бар укинути мере попут ношења маске и физичке дистанце.

- Тек крајем пролећа или лета можемо размишљати о значајној промени понашања ако су бројеви добри - рекао је Гејтс, додајући да планира да настави да носи маску током јесени док стопе заражених не падну знатно, додајући да "то није страшна ствар".

Шеф епидемиологије у Америци др. Ентони Фаучи рекао је да постоји могућност да ће Американци морати да носе маске до 2022. године и да ће то зависити од тога како и колико брзо вирус циркулише у заједници.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)