НАСТАВАК СТАЛНЕ АГРЕСИЈЕ АМЕРИКЕ: Техеран се огласио после Бајденовог крвавог напада

Novosti online

26. 02. 2021. у 22:04

ТЕХЕРАН сматра напад САД-а на Сирију агресијом и кршењем међународног права, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Ирана Саид Хатибзаде.

НАСТАВАК СТАЛНЕ АГРЕСИЈЕ АМЕРИКЕ: Техеран се огласио после Бајденовог крвавог напада

П.Милошевић

- Портпарол Министарства спољних послова Ирана оштро је осудио илегални и агресивни напад америчких снага на истоку Сирије и сматра га кршењем међународног права - наводи се у изјави Министарства.

Како је навео Хатибзаде, САД-е су нанеле удар Сирији 'као наставак сталне агресије' Израела. Такође је нагласио, да се „америчке базе на незаконитој основи налазе на територији Сирије, у којима Американци обучавају терористе“.

Према речима дипломате, напад САД-е на објекте у Сирији је кршење суверенитета и територијалног интегритета земље и довешће до већег броја сукоба и дестабилизације ситуације у региону.

Раније је Пентагон саопштио, да је Америка извела напад на неколико објеката на сиријско-иранској граници, које су користиле проиранске групе.

Према подацима Пентагона, уништено је неколико објеката шиитских група. Пентагон наводи да је овај потез одговор на недавне нападе на америчке и коалиционе снаге у Ираку.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)