"АМЕРИКУ ТРЕБА СТРОГО КАЗНИТИ!" Руски пуковник загрмео на Вашингтон због крвавог Бајденовог напада!

Novosti online

26. 02. 2021. у 18:12

АМЕРИЧКА политика је варварство, према међународном праву такво понашање треба строго казнити, сматра руски војни експерт и пуковник у пензији Виктор Баранец, а преноси Риа Фан.

АМЕРИКУ ТРЕБА СТРОГО КАЗНИТИ! Руски пуковник загрмео на Вашингтон због крвавог Бајденовог напада!

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

У америчким ваздушним ударима у источној Сирији погинуло је најмање 17 особа, саопштили су данас сиријски извори.

Виктор Баранец акције САД-а назвао је разбојништвом, истичући да је и сама Сирија пристала на присуство неких јединица иранских оружаних снага на својој територији.

Фото: ЕПА

САД су, без захтева сиријских власти, почеле да успостављају своја правила у држави Блиског Истока.

- Сирија је суверена земља. Све је по закону. Присуство иранских јединица у Сирији није пријатно Сједињеним Америчким Државама, које су у ову земљу дошле без дозволе сиријских власти да се наводно боре против тероризма - рекао је Баранец.

Војни стручњак рекао је како Сједињене Државе, скривајући се иза својих мировних циљева, заправо пљачкају Блиски Исток.

- Под маском имитације борбе против тероризма, они заправо пљачкају ту земљу, постављајући своје групе наоружаних људи око највећих нафтних поља у Сирији. Сада су тамо на пословни начин проширили писте, тако да војни транспортни авиони-цистерне слете на њих. САД ће узимати сирову нафту, пумпати је САД или чак продавати савезницима у НАТО-у у Европи - објаснио је Баранец.

Експерт сматра да Америку треба озбиљно казнити због тако агресивне спољне политике.

- Према међународном праву, америчка политика треба да буде кажњена на најстрожи начин, али видимо да и УН и Европска унија ћуте. Зашто? Јер то су Сједињене Америчке Државе. И, напротив, ако неко не воли Сједињене Државе, онда се кажњава санкцијама - огорчен је Баранец.

Фото: Принтскрин

САД не смеју бомбардовати никога ко је легално присутан у Сирији.

- Некима се могу свиђати проиранске групе, некима можда не, али ова војно-политичка организација је присутна на територији суверене државе уз дозволу руководства ове државе. Како можете њих гађати ракетама и бомбама? Суверена држава није дала право САД да бомбардују, укључујући цивилне циљеве - уверен је Баранец.

Војни експерт подсетио је да су „иранске јединице за геополитичке планове Сједињених Држава, као и за Израел, кост у грлу“.

Баранец примећује да америчке летелице већ дуги низ година погађају чисто цивилне циљеве, али их још нико није поставио на место.

- Сваки пут се питам: зашто Уједињене нације ћуте, зашто Европска унија ћути? Чини се да је светска заједница апсолутно равнодушна према варварском понашању америчке војске, која се самовољно бави онима који јој се не свиђају. Ова политика се више не може назвати озбиљном. То није озбиљна земља која нас учи како живети, то је политико варварство - резимирао је Виктор Баранец.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)